Prinses Beatrixplein, Haarlem

In ontwikkeling

Het vernieuwde Prinses Beatrixplein moet het hart van Parkwijk worden. Wij zullen hier totaal 262 middeldure en vrije sector huurwoningen, ca. 5500m2 commerciƫle ruimte en 280 parkeerplekken realiseren.

Situatie plattegrond (omtrek; ontwikkeling door Dreef Beheer)

Dit is de start van de totale gebiedsontwikkeling van ca. 570 nieuwe woningen, waarvan 40 % sociale woningen, 40 % middeldure woningen en 20 % woningen in de vrije sector. Er komt ook ruimte voor ouderenzorg. Verder komt er een nieuw winkelcentrum, met ruimte voor horeca, winkels en ook de bestaande supermarkt zal terugkeren in het nieuwe winkelcentrum. Er wordt een groen plein gerealiseerd en in de ‘mobiliteitshub’ is er ruimte voor sociale ondernemingen.

De openbare ruimte wordt zo groen mogelijk ingericht. Er komen ongeveer 80 nieuwe bomen en er is veel aandacht besteed aan de kwaliteit van het groen. De groene Beatrixdreef verbindt het plein en de wijk met het Reinaldapark. Onder het winkelcentrum komt een ondergrondse parkeergarage en de wijkmobiliteitshub. Zo blijft de buurt bereikbaar, autoluw, veilig, en groen.

Lagenstructuur

Samen met de gemeente Haarlem hebben wij gekeken hoe het plein het kloppende hart van Parkwijk kan blijven en tegelijkertijd kan meegroeien met de buurt. In het afgelopen jaar is met veel bewoners, ondernemers en organisaties in de buurt over de plannen gesproken. Hun aanbevelingen zijn verwerkt in de plannen.

 

Link naar de informatiepagina, Gemeente Haarlem

  • 262 middeldure en vrije sector huurwoningen
  • ca. 5500 m2
  • 280 parkeerplekken